Over de Maier files

Vele jaren geleden op één van mijn werk gerelateerde reizen naar de stad Dresden in Duitsland ontmoette ik een man die Naumann heette. We zouden in de loop der tijd goede vrienden worden en om eerlijk te zijn, wijd ik nu deze strip-serie aan hem en het fascinerende verhaal dat hij me toen toevertrouwde.


Hij was een hoteleigenaar en kon levendig vertellen over geschiedenis en oude vergeten volksverhalen, je kon niet anders dan tot in de late uurtjes aan zijn lippen hangen. Tijdens een van onze levendige gesprekken, sloeg hij me met verstomming door te zeggen dat hij een groot geheim met zich meedroeg. "Ik draag dit veel te lang mee," zei hij , "het klinkt gek, maar blijf luisteren..."


Het zou het meest bizarre en meeslepende verhaal worden dat ik ooit gehoord had. Dit relaas werd de basis van de Maier Files en de ontdekking van de raadselachtige man, Otto Maier ...

De man Otto Maier

Otto Maier is gewoon van het toneel verdwenen. Een van de vele theorieën over zijn vreemde boeken is er een waarin Otto Maier alles als een cryptografisch lokmiddel heeft verzonnen om de aandacht af te leiden van een gouddiefstal. Maar de dingen zijn nooit zoals ze lijken. Wanneer men tussen de regels leest, komt er een opmerkelijk en buitengewoon verhaal aan het licht. Zou het kunnen dat Otto Maier een moderne Argonaut was, een voorvechter van de vrijheid, die zijn Gulden Vlies zocht en vond?

Maiers schrijfsels nemen ons mee naar vreemde, metafysische en bovennatuurlijke werelden. Veel van zijn aantekeningen zijn fabelachtig, ja zelfs ronduit irrationeel...  Maar wie weet? Wat als er toch iets zeer waardevol in verborgen zit?


Hoedanook, Maier begon aan een echt fascinerende reis. Volg nu de broodkruimels die hij achterliet en hef het doek van het wereldtoneel op. En zoals elk goed verhaal, is het er een die herhaaldelijk vertellen beloont en dat alleen maar relevanter wordt door elke nieuwe luisterbeurt.

SS-Divisie Parzival

De raadselachtige en dissidente Duitse SS-divisie Parzival. Voor sommigen is ze alleen maar een mythe voor anderen een duistere realiteit.


Wie waren deze mannen? Wat beschermden ze en zijn ze echt verbonden met de zoektocht naar de Heilige Graal? Of zijn dit slechts misleidende praatjes om een bankfraude en gouddiefstal te verdoezelen?

SS-division Parzival

Hexenkommando

Geruchten doen de ronde dat een heksengenootschap een heel oud Germaans heiligdom in het Teutoburger Woud beschermt. Hun leider was een mysterieuze vrouw, de Albruna Gudrun. Kwam ze werkelijk, zoals sommigen beweren, ergens van voorbij het hoge Noorden? En toonde haar leer de jonge Duitse meisjes het pad naar werelden van mysterie en betovering?

Hexenkommando Runes
Maier files T-shirts
Traute Rose

Lees

Maier files Tibits

Schrijfsels, Weetjes and achtergrondinformatie

Maier files books

You cannot copy content of this page